You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Wijn-spijs combinatie op grote hoogte

Wijn-spijs

De zintuigen op scherp, een harmonieuze balans en het perfecte contrast: dat is CuliAir

In de wereld van culinaire hoogstandjes, neemt meesterkok Angélique Schmeinck een unieke- en zonder twijfel de hoogste plaats in met CuliAir. Deze unieke restaurantervaring, gecombineerd met het avontuurlijke van een ballonvaart, zet alle zintuigen op scherp. Met een harmonieuze balans en het perfecte contrast tussen verschillende smaakelementen wordt een culinaire ervaring gecreëerd die zowel tijdloos als memorabel is. Een ervaring die een blijvende indruk achterlaat bij alle gasten.

Flavour Design

CuliAir gaat om de totaalervaring. Door te zoeken naar dat ene accent dat een gerecht onvergetelijk en tijdloos maakt, weet Angélique Schmeinck gasten te verrassen. Flavour Design, haar filosofie en hoogste doel, draait om het creëren van een beleving van onschatbare waarde. De elementen zijn een onmisbaar onderdeel van het wow-effect: lucht, water, vuur en aarde komen in de breedste zin van het woord terug in de unieke smaakbeleving die CuliAir biedt. De exquise gerechten die met de hitte van de luchtballon worden bereid, gaan met bijzondere en zorgvuldig geselecteerde wijnen gepaard, zodat de ultieme smaakbeleving tot stand komt. Culinaire harmonie, op het hoogste niveau.

Wijn waar je even stil van wordt

Bij een CuliAir diner op hoogte gaat de wijnkeuze verder dan alleen het kiezen van een fles. Het is een zorgvuldige orkestratie van smaken die samensmelten met het avontuur in de lucht. De wijnen zijn uitgekozen om een krachtige aanwezigheid te hebben, met frisse en complexe karakters, en een lange, boeiende nasmaak. Ze moeten de sensaties van de ballonvaart aanvullen, soms zelfs concurrerend met het uitzicht en het avontuur. Deze wijnen zijn bedoeld om een moment van stilte en bewondering te creëren.

Voorbeelden van wijnen die door deze selectie zijn gekomen en onderdeel zijn geweest van het CuliAir menu zijn de Falanghina Sannio 2021 Fontanavecchia en Chateau Lauriga Soleil Blanc 2020. De Falanghina, afkomstig uit de schilderachtige regio Campania in Zuid-Italië, verleidt met zijn heldere, lichtgele kleur en een complex boeket van bloemen, citrus en subtiele rokerige tonen. De Chateau Lauriga Soleil Blanc, daarentegen, uit het zuiden van Frankrijk, biedt een gouden gloed met rijke aroma’s van toast, perzik en peer, resulterend in een harmonieuze balans tussen rijkdom en frisheid. Deze wijnen vormen een perfecte harmonie met de gerechten en de unieke ervaring van een ballonvaart.

Naast traditionele wijnen, zorgen ook andere unieke dranken zoals speciaalbieren, sherry en kombucha voor bijzondere combinaties. Alle zijn ze gekozen om hun hartige, kruidige complexiteit en aromatische zuren, die onverwachte maar sublieme combinaties vormen met de gerechten.

Wijn-spijs combinaties van het hoogste niveau

Bij CuliAir worden de wijn-spijs combinaties zorgvuldig samengesteld om de culinaire ervaring tijdens de ballonvaart te verrijken. Het door chef-kok Angélique samengestelde menu combineert verfijnde gerechten met zorgvuldig geselecteerde wijnen. Een Crémant de Limoux rosé wordt gepaard met een meloensalsa, terwijl de schatten van land en zee, zoals asperges, elegante kreeft en langoustine, harmoniëren met wijnen uit Zuid-Italië en Frankrijk. De principes van smaakbalans, mondgevoel, en smaakintensiteit zijn cruciaal.

Wijn en spijs moeten dezelfde smaakintensiteit hebben en het mondgevoel en smaaktype, rijp of juist fris, moet kloppen met de smaak van het gerecht en de algehele unieke beleving op grote hoogte. Deze aanpak benadrukt de harmonie tussen wijn en spijs én de unieke beleving van een ballonvaart, met aandacht voor zowel traditionele combinaties als gedurfde, contrasterende wijn-spijs combinaties.

Non-alcoholische drank-spijscombinaties

Unieke smaakcombinaties zijn natuurlijk niet alleen met alcoholische dranken mogelijk. Denk aan alcoholvrije wijnen, rijk aan smaak, en gefermenteerde kombucha’s met hun unieke prikkelende smaakprofiel. Ook zijn er cocktails met geïnfuseerde sappen, bereid met een mix van kruiden en groenten, en verfijnde theesoorten. Al deze non-alcoholische dranken zijn zorgvuldig geselecteerd om hun avontuurlijke complexiteit, die op geen enkele manier onderdoet voor een traditioneel glas wijn. Elk biedt een eigen diepte en karakter, perfect afgestemd op de gerechten en de totale ervaring van de ballonvaart.

Champagnedoop

Van oudsher volgt na een succesvolle ballonvaart een champagnedoop. De champagnedoop na de CuliAir ballonvaart is de perfecte afsluiting van een reis vol buitengewone smaakcombinaties op grote hoogte. Dit moment, waarbij de champagne feestelijk ontkurkt wordt na de landing, weerspiegelt de pracht van de hele ervaring. Het is een moment waarop de avonturiers samen proosten op de unieke combinatie van avontuur, culinaire verfijning en wijnselectie, het toppunt van Flavour Design, die ze net hebben ervaren. Het biedt een herinnering die even gedenkwaardig is als de vlucht zelf.

Comments are closed.