You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

De mooiste ballonvaart van de wereld

Mooiste ballonvaart ter wereld

Het is een mooie zomeravond. De lucht is licht oranje gekleurd door de ondergaande zon. En voor de zon zweeft statig en gracieus het silhouet van een luchtballon voorbij. Kinderen wijzen en ook de ogen van volwassenen zijn voor even omhoog gericht. Wie kijkt er immers niet even dromerig omhoog, wanneer er een luchtballon voorbij glijdt?

Een tot de verbeelding sprekende beleving

Het staat op menig bucketlist en wie het nog nooit beleefd heeft, heeft zich vast al eens afgevraagd hoe het zou zijn. Een vaart in een luchtballon spreekt ontzettend tot de verbeelding. Veel meer nog dan een vlucht per vliegtuig. Hoewel je bij beide door de lucht zweeft, draait vliegen in een vliegtuig vaak om de bestemming. Een vaart in een luchtballon draait om de vlucht.

Zo’n luchtballonvaart spreekt zo tot de verbeelding, omdat het al sinds onze kindertijd bij ons hoort. We hebben allemaal naar de lucht gewezen en gekeken als er een luchtballon voorbij kwam. Het is haast magisch zoals zo’n grote ballon plotseling lijkt te verschijnen en even vastberaden als statig voorbij vaart. Hebben we ook niet allemaal eens gedroomd van zo’n ballonvaart? Ons afgevraagd hoe het zou zijn?

Ballonvaart CuliAir

De mooiste ballonvaart ter wereld

En als het dan eindelijk zo ver is dat je zelf in die luchtballon zit, dan wil je er ook optimaal van genieten. Een gemiddelde ballonvaart duurt ongeveer een uur, dus eigenlijk is die beleving ook weer snel voorbij. Reden te meer om niet voor zomaar een ballonvaart te kiezen, maar voor de mooiste ballonvaart.

De mooiste ballonvaart van de wereld duurt niet slechts een uur, maar anderhalf uur. En dat is met een goede reden. Aan boord van deze prachtige luchtballon reis je namelijk niet alleen over de mooiste Nederlandse landschappen. Je maakt tegelijkertijd een culinaire reis in een restaurant, waar je op sterrenniveau kunt genieten. Je hebt uitgebreid de tijd om te genieten van alle mooie gerechten die gepresenteerd worden. Je proeft nieuwe smaken, je ziet Nederland zoals je het nooit eerder zag. Je ervaart een indrukwekkende stilte, terwijl je neus zich vult met heerlijke geuren. Dit alles op adembenemende hoogte. Bij CuliAir maak je een onvergetelijke culinaire droomreis. De mooiste ballonvaart van de wereld.

Waan je in de zevende hemel

Denk het je maar eens in. Je bevindt je in een waanzinnig restaurant, met een gedekte skybar, linnen servetten en glanzend servies. Je hebt een fantastisch glas wijn in je hand, terwijl je proeft van een heerlijke kreeftencocktail. Vlakbij is een heuse meesterkok voor jou een prachtig gerecht aan het bereiden.

Beste ballonvaart Nederland

En terwijl je de heerlijke kookgeuren opsnuift, kijk je om je heen. Je ziet een zonsondergang en een prachtige gouden gloed. In de verte hoor je vogels, terwijl je beneden ziet hoe pittoreske dorpen en uitgestrekte weilanden Holland op z’n mooist tonen.

De stilte op deze hoogte is een stilte die we in ons drukke leven nauwelijks meer ervaren. Je bevindt je in een zwevend toprestaurant. De bestemming is onbekend. Het is de reis die vandaag belangrijk is.

Combineer het hoogste restaurant met de mooiste ballonvaart

Met vanaf seizoen 2021 een gloednieuwe ballon, stijg je geleidelijk op in een tot foodbar omgetoverde mand. Tijdens het opstijgen wen je geleidelijk aan de toenemende hoogte. Je komt ogen tekort wanneer de ballon langs de mooiste routes vaart. Soms hoog boven de wolken en soms juist laag, vlak boven de mooiste dorpjes, rivieren en weilanden.

Ballonvaart platteland dorpjes Nederland

Eén van de slechts twee vrouwelijke SVH meesterkoks die Nederland rijk is bereidt ondertussen à la minute de meest heerlijke gerechten. Waar je bij een normale ballonvaart al kunt genieten van adembenemende uitzichten, kun je dat nu combineren met een culinair avontuur. Je dineert namelijk in het hoogste restaurant van Nederland. Het is een spectaculaire ervaring wanneer de speciale draadmanden met zeebaars, lamsvlees en landhoen uit de ballon getakeld worden. Nadat ze langzaam zijn gegaard op een constante temperatuur van zo’n 90 graden in de top van de ballon, worden de gerechten op prachtige wijze gepresenteerd.

Aperitief Culinair ballonvaren

Je geniet van een heerlijk sterrendiner, onder het genot van een voortreffelijke wijn als een steeds veranderend landschap onder je voorbij glijdt. Terwijl mensen op de grond verwonderd omhoog kijken, kijk jij al genietend omlaag. En wanneer je tevreden de laatste hap hebt genomen geniet je na van jouw skydining avontuur, terwijl de onbekende bestemming dichterbij komt. Na een spectaculaire landing weet je zeker dat je zojuist iets onvergetelijks hebt meegemaakt.

Een once in a lifetime ervaring

Er is maar één luchtballon restaurant ter wereld en dat restaurant zweeft boven Hollandse dorpen en weilanden. Zo’n mooie, haast surrealistische ervaring is nog nooit zo dichtbij geweest. Of je deze beleving nu romantisch met z’n tweeën meemaakt, of juist met een hele groep om iets te vieren: dit onvergetelijke sterrendiner op grote hoogte blijft je de rest van je leven bij. Je geeft werkelijk al je zintuigen de kost tijdens deze once in a lifetime ervaring. Hoewel, misschien verdient dit diner tussen hemel en aarde het wel om een twice in a lifetime ervaring te worden?

Comments are closed.