You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Genieten van een culinaire ballonvaart boven Zwolle

Ballonvaart Zwolle

Zwolle, de hoofdstad van Overijssel, is een Hanzestad en een studentenstad in één. Middeleeuwse bouwwerken, restanten van de stadsmuur en andere historische trekpleisters wisselen af met hippe tentjes, bruisende winkelstraten en culinair hoogstaande restaurants. De eeuwenoude historie gemixt met de dynamiek van een jonge, hippe stad maakt Zwolle een lust voor alle zintuigen. Met een ballonvaart van CuliAir zie, hoor en proef je Zwolle zoals je dat nog nooit eerder deed.

De Zwolse Peperbus prijkt trots boven de stad uit, terwijl een zakkende zon de lucht oranje kleurt. Je zweeft in een tot skybar omgebouwde luchtballon. Geniet van dit culinaire avontuur, terwijl je onder het genot van een voortreffelijke wijn historisch Zwolle en Overijssel ziet zoals je het nog nooit eerder zag.

Een culinaire ballonvaart boven Zwolle die uniek is in de wereld

Gastronomisch genieten van een diner en je onderwijl vergapen aan een onvoorstelbaar uitzicht. Statig zwevend in een restaurant op grote hoogte. Deze wereldwijd unieke beleving is binnen handbereik, want de ballon stijgt ook op in de omgeving van Zwolle.

Wanneer je aankomt bij het vertrekpunt in de regio Zwolle, start je met een heerlijk aperitief en voorgerecht. Terwijl de ballon gereed wordt gemaakt voor vertrek en het restaurant wordt ingericht, is voor jou het genieten al begonnen.

Wanneer de luchtballon klaar is voor vertrek en je aan boord komt, stap je een echt restaurant in. Welkom bij CuliAir. Er staan keurig gedekte tafels met echt servies en een volledig ingerichte keuken waar de chef het diner bereidt. Terwijl de ballon loskomt van de grond en langzaam aan hoogte wint, wordt het uitgestrekte Overijsselse landschap zichtbaar. Het uitzicht is ronduit adembenemend, de stilte op grote hoogte ongekend.

Een skydining ballonvaart duurt langer dan reguliere ballonvaarten. Terwijl reguliere ballonvaarten ongeveer een uur duren, heb je tijdens de ballonvaart van CuliAir maar liefst anderhalf uur de tijd om te genieten van het diner en het uitzicht. Prachtig opgemaakte gerechten worden à la minute bereid, terwijl in de verte de uitgestrekte heidegebieden van de Sallandse Heuvelrug te zien zijn.

Een ballonvaart vanaf Zwolle

Zwolle is een middeleeuwse Hanzestad, die vroeger werd beschermd door een stervormige gracht en stadsmuur. Tijdens een ballonvaart is dit goed te zien. Hoewel er van de stadsmuur niet veel meer over is, is de oude ‘stervorm’ van bovenaf goed te herkennen aan de gracht. De toren van de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming prijkt hoog boven de stad uit. Met z’n 75 meter en bijzondere vorm doet hij de culinaire stad Zwolle eer aan: de toren wordt door zijn vorm liefkozend de ‘Peperbus’ genoemd.

Bijzonder uit eten Zwolle De Peperbus

Ook de grote kerk van Zwolle is goed te herkennen, met 3 opvallende puntige daken naast elkaar. Terwijl de ballon rustig verder zweeft wordt je aandacht getrokken door een indrukwekkend gebouw met een gigantisch futuristisch eivormig bouwwerk op het dak. Je zweeft boven museum de Fundatie. Dit opvallende bouwwerk is van bovenaf op een bijzondere manier te zien, als een gigantisch ei dat ‘in de stad gelegd is’.

Museum de Fundatie vanuit lucht

Terwijl we laveren tussen grote hoogtes, reikt het zicht soms kilometers ver. Zo kan het zijn dat in de verte de in het oog springende heides van de Sallandse Heuvelrug te zien zijn, of het waterrijke gebied van de weerribben.

De wind bepaalt waar de ballon heen gaat, terwijl de zakkende zon een oranje gloed aan het zwarte meer geeft. Terwijl aan de ene kant de drooggelegde gebieden rond Lelystad in de verte te zien zijn, zijn aan de andere kant Deventer en Apeldoorn te zien wanneer je met je ogen de IJssel zuidelijk volgt.

Genietend van de voortreffelijke gerechten in het hoogste restaurant van Nederland besef je hoe mooi Zwolle en Overijssel zijn. De ballon heeft intussen een landingsplaats gevonden, waarmee het einde van de onvergetelijke ervaring in zicht komt.

Ballonvaart overrijssel landschap

Maak een ballonvaart vanaf Zwolle, samen of met een groep

Of je nu met een groep collega’s of familie bent of juist romantisch met z’n tweeën, één ding is zeker: deze culinaire ballonvaart vergeet je nooit meer. De ballon zal zo’n 10 tot 30 kilometer afleggen vanaf de vertrekplaats. Er verstrijken ongeveer vier uur tussen het moment van vertrek en de traditionele champagnedoop na afloop van de ballonvaart. En als je dan tevreden en voldaan huiswaarts keert, ben je samen een onvergetelijke ervaring rijker.

Deze onvergetelijke ervaring kun je samen- of met een groep boeken. Wil je een ballonvaart maken boven Zwolle? Je kunt dan kiezen voor een individuele ballonvlucht op onze geplande ballonvaarten of je kunt een privé ballonvaart reserveren.

Comments are closed.