You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Oog- en tongstrelende CuliAir ballonvaarten rondom Utrecht

Ballonvaart Utrecht

Nederland is gezegend met ontelbare voortreffelijke eetgelegenheden, van gezellige bistro’s tot chique restaurants met sterallures. CuliAir Skydining tilt uit eten gaan echter tot nieuwe hoogtes. Letterlijk. Gezellig dineren in een heteluchtballon, dat is pas een hemelse ervaring!

We hebben het niet gewoon over een hapje en een drankje. Niemand minder dan Angélique Schmeinck – een van de twee enige vrouwelijke SVH meesterkoks van Nederland – verheft koken tot een hogere kunst. Haar inventieve gerechten met landhoen en zeebaars worden boven de hoofden van de gasten klaargemaakt in de heteluchtballon zelf. In het CuliAir heteluchtballonrestaurant heb jij de wind altijd in de zeilen en daar horen natuurlijk prestigieuze wijnen bij!

Op-en-top avontuur

CuliAir Skydining is op-en-top avontuur voor jong en oud, niet te traag, maar ook niet te snel. Een luxe ervaring met een sausje adrenaline er overheen. Na het champagne aperitief met voorgerecht op de startlocatie is het tijd voor het echte werk. Kijk toe hoe de chef haar kunsten uitvoert in de speciaal uitgeruste luchtballonkeuken.

Het laatste waar je dan aan denkt, is de landing, maar ook dat is een hele belevenis! Sportieve of rimpelloze landing, op het eind word je sowieso beloond met dessert en champagne.

Luchtballonprovincie Utrecht

De vierde stad van Nederland is ontzettend populair bij ballonvaarders. Dat heeft niet alleen te maken met de centrale ligging, maar vooral ook met de fascinerende variatie van stedelijke en natuurlijke landschappen. Wist je overigens dat Utrecht in een ver verleden nog even de hoofdstad van Nederland is geweest? De Domstad en omgeving bieden alle ingrediënten voor een onvergetelijke ballonvaart met gracieuze en verrukkelijke uitzichten.

De Randstad zoals je ze nog nooit zag

Wanneer je de Rabotoren, de Inktpot en Le Mirage boven de stad uit ziet prijken, is de dagelijkse sleur direct vergeten. Nee, ballonvaren heeft de helende eigenschap om alle zorgen even compleet te doen vervagen en alles in perspectief te plaatsen. Utrecht Centraal Station, symbool voor het gejaagde leven, ziet er vanuit de lucht plotseling nederig, klein en vredig uit. Ook de Domtoren en de Buurkerk springen natuurlijk meteen in het oog in de impressionante skyline.

Leuk uit eten in Utrecht Domtoren CuliAir

En wie goed kijkt, ziet misschien ook de sierlijke Utrechtse grachten door de middeleeuwse stad zigzaggen.

Maar dan is het avontuur nog maar net begonnen! Afhankelijk uit welke hoek de wind ook waait, boven de provincie Utrecht valt er altijd wel iets moois te bespeuren.

Wind naar het oosten

Waait de wind naar het oosten, dan wacht je met de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei een oase van natuurschoon en weelderig groen. Huis ter Heide is met zijn uitgestrekte heide, vennen en bossen van een bijna ontroerende schoonheid. Herken plaatsen als Zeist en Houten, en je vangt zeker ook een glimp op van de oude vliegbasis Soesterberg. Vanuit een luchtballon trouwens de veiligste manier om van het landschap te genieten, want er liggen nog niet-gesprongen explosieven!

Ballonvaren Houten

Ballonvaren naar het oosten is gelijk een mooie geschiedenisles. Daar, op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug, zie je de Pyramide van Austerlitz liggen, in 1804 opgericht als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.

Wind naar het westen

Maar ook met de wind naar het westen is er meer dan voldoende om je ogen op uit te kijken. Daarbeneden stroomt de Leidse Rijn langzaam maar zeker naar Harmelen om er samen te vloeien met grote broer de Rijn, terwijl jij je in de zevende hemel verbaast over de schoonheid van Nederlands mooiste waterwegen. En vlak daarachter lonkt nog een pareltje: Woerden, de hoofdstad van het Groene Hart. Ja, het Koninkrijk der Nederlanden is zoveel groener dan we soms denken!

Een van de hoogtepunten is beslist het verkeer op de immer drukke A12. De gehaaste automobilisten hebben geen flauw benul van welke culinaire genoegens er zich boven hun hoofden afspelen. Zorgeloos drijvend tussen de wolken en nippend van een goed glas wijn, laat je je meeslepen door de boeiende afwisseling van overvloedige natuur en menselijke infrastructuur in de provincie Utrecht.

Utrecht Uit eten spectaculair

Boek een culinaire ballonvaart rondom Utrecht

De CuliAir ballonvaarten zijn er speciaal voor avontuurlijke fijnproevers en bourgondische levensgenieters. Utrecht is makkelijk bereikbaar vanuit alle windstreken en een gastronomische ballonvaart boeken kan gewoon online via de website.

Er zijn verschillende arrangementen voor ieder budget:

  • Mensen die op zoek zijn naar een onvervalste bucketlist ervaring kunnen zich inschrijven voor een geplande ballonvaart.
  • Groepen – vrienden, families en bedrijven – genieten van een ruime keuze aan groepsarrangementen van 4 tot 10 personen.
  • Bij CuliAir is de sky the limit. Avonturiers in spe kunnen ook gewoon een eigen ballonvaart samenstellen met een startlocatie naar wens in Nederland.
  • En wie zich het hoofd breekt over het ideale cadeau voor een speciale gelegenheid, zit met een CuliAir cadeaubon op rozen!

Ballonvaarten om duimen en vingers af te likken

De CuliAir ballonvaarten zijn de ideale gelegenheid om stil te staan bij de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Goed gezelschap, geniaal lekker eten, een sprankelend glas wijn erbij, terwijl je geniet van Nederland zoals je het nog nooit zag. Puur geluk! Gewoon even ballast afwerpen en opstijgen voor de tocht van je leven. Wie op zoek is naar een culinair hoogstandje krijgt met CuliAir Skydining boter bij de vis!

Comments are closed.