You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Maak een ballonvaart rond Hilversum, een unieke ervaring

Ballonvaart Hilversum

Wanneer je een ballonvaart maakt rond Hilversum, ervaar je de regio Gooi en Vechtstreek op z’n allermooist. Aanschouw de weidse plassen en smalle slootjes, de uitgestrekte groene polders, grote zandvlaktes en heiden in bonte kleuren. Dit kenmerkende natuurlijke landschap, afgewisseld met historische buitenplaatsen en kastelen is de moeite waard. Vlieg hoog boven het Muiderslot of kasteel Groeneveld. Zweef langs de Loosdrechtse plassen, waar het altijd druk op het water is en bekijk de forten en vestingsteden van bovenaf.

Eén ding is zeker: zo heb je de regio Gooi en Vechtstreek nog nooit ervaren. Van grote hoogte, met een unieke stilte om je heen, kom je ogen tekort. Dit prachtige stuk Holland, met zoveel historie, aan de voormalige Zuiderzee is bij uitstek geschikt voor een indrukwekkende ballonvaart.

Je zal ogen tekort komen wanneer je het afwisselende landschap voorbij ziet gaan op grote hoogte. En er is tijdens deze ballonvaart niet alleen veel te zien, maar ook veel te proeven. Een ballonvaart met CuliAir betekent namelijk dineren op de grootst mogelijke hoogte in een tot restaurant omgebouwde luchtballon. Laat je trakteren door een ware meesterkok en ga op een culinair avontuur rondom Hilversum en hoog boven de Gooi en Vechtstreek.

Een CuliAir ballonvaart rondom Hilversum is een onvergetelijke ervaring

Nergens anders ter wereld krijg je de kans om in de lucht, op een hoogte tot wel 2,5 kilometer, te dineren op sterrenniveau. De combinatie van afwisselende landschappen tegen een ondergaande zon en een voortreffelijk diner maken de ervaring onvergetelijk.

Wanneer je een ballonvaart maakt in de regio Gooi en Vechtstreek kun je bijvoorbeeld vertrekken rondom Hilversum. Er wordt al op je gewacht met een aperitief en licht voorgerecht wanneer je aankomt bij de vertrekplaats. De ballon wordt klaargemaakt voor vertrek terwijl jij geniet van de voorpret, onder het genot van de eerste heerlijke gerechtjes.

Bijzonder uit eten Hilversum

Zelfs als je al eens eerder een ballonvaart hebt gemaakt, zul je versteld staan van wat je aantreft in de luchtballon van CuliAir. Je bevindt je in een heuse skybar. Gedekte tafels met echt servies staan op je te wachten. Stap in en voel hoe de ballon langzaam maar zeker loskomt van de grond en aan hoogte wint. Op de grond ontvouwt zich een landschap dat op elke nieuwe hoogte een andere aanblik biedt.

De Gooi en Vechtstreek blijken nog mooier dan je misschien al dacht. Het prachtige uitzicht en de unieke stilte op grote hoogte zijn onvoorstelbaar. Met een voortreffelijk glas wijn in je hand vraag je je af waar de ballonvaart je heen zal brengen.

De wind bepaalt de route tijdens een vlucht van ruim anderhalf uur. Dat is flink langer dan andere ballonvaarten. Zo heb je de tijd om in alle rust van het diner te genieten. Op de grond zien de kastelen er sprookjesachtig uit, tegen een oranje avondlucht. De heerlijke geuren die voorbij komen uit de ‘open keuken’ maken je ondertussen nieuwsgierig naar het volgende gerecht. Eén van de slechts twee vrouwelijke meesterchefs die Nederland rijk is, bereidt speciaal voor jou à la minute de meest heerlijke gerechten. Verwondering maakt zich meester van je, terwijl de ballon op serene wijze doorzweeft.

Luchtballonvaart 't Gooi

De Gooi en Vechtstreek is prachtig van boven

Welvarende kooplieden brachten er tijdens de Gouden Eeuw de zomers door. Wanneer de ballon boven de Wijdemeren zweeft snap je direct waarom. In de verte trekken de boten strepen in het water van de Loosdrechtse plassen, terwijl het groene ‘s-Gravenland een geweldige aanblik op het groen, de prachtig aangelegde tuinen en statige buitenplaatsen biedt.

Loosdrechtse Plassen

Mediastad Hilversum ligt aan de ene kant, terwijl aan de andere kant vestingstad Weesp de bijnaam ‘klein Amsterdam’ eer aan doet. De zon weerkaatst op de Vecht, Fort Uitermeer lijkt het oude centrum van Weesp nog altijd te beschermen.

Forteiland Pampus is, als plukje land en omgeven door water, goed te herkennen. Het Muiderslot biedt een herinnering aan vervlogen tijden. Bekijk van boven hoe het kasteel, omgeven door de slotgracht, nog altijd een trots herkenningspunt is.

Langs de voormalige Zuiderzee en vissersdorp Huizen zweef je richting Blaricum. Van deze grote hoogte zijn de vele schapen op de uitgestrekte heides slechts stipjes. De mooie woonomgeving rondom de heides is van boven erg goed te zien.

Na anderhalf uur zal de ballon rustig aan richting de landingsplaats gaan. Tevreden en voldaan zie je grond weer langzaam dichterbij komen.

Maak samen een ballonvaart rondom Hilversum

Wanneer je weer terug bij de landingsplaats bent heb je in totaal tussen de 10 en 30 kilometer afgelegd. Hoeveel precies, dat hangt af van de wind. Er wordt geproost met champagne tijdens de traditionele champagnedoop. Vanaf de aankomst met aperitief tot de landing met champagnedoop heb je ruim vier uur lang kunnen genieten. Het is tijd om huiswaarts te keren. Het nagenieten is dan begonnen, want je weet dat dit een onvergetelijke ervaring was.

Deel die onvergetelijke ervaring met z’n tweeën of juist met een groep. Kies voor een individuele ballonvlucht op de geplande ballonvaarten of kies voor een privé ballonvaart rondom Hilversum en de Gooi en Vechtstreek.

Comments are closed.