You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Beleef een onvergetelijke ballonvaart boven Den Bosch

Vier rivieren komen er samen, de binnenstad is eeuwenoud en met de Moerputten en Het Bossche Broek is er groen in overvloed. ‘s-Hertogenbosch kennen we eigenlijk allemaal als Den Bosch. En Den Bosch heeft op de grond al veel te bieden, maar wanneer je de stad en het Brabantse land op z’n mooist wilt ervaren, is een ballonvaart vanaf Den Bosch jouw startpunt van een onvergetelijke ervaring.

Sta versteld van al het moois dat op grote hoogte te zien is, terwijl je geniet van een diner op sterrenniveau. Wanneer je een ballonvaart maakt met CuliAir zweef je namelijk niet alleen statig boven het Brabantse land. Je toeft in een tot skybar omgebouwde luchtballon. Een meesterkok trakteert je op een culinair avontuur, terwijl jij met een voortreffelijke wijn in je hand het uitgestrekte groen rondom Den Bosch ziet zoals je het nog nooit eerder zag.

Deze ballonvaart boven Den Bosch is uniek in de wereld

De combinatie van een diner op sterrenniveau en een hoogte tot wel twee kilometer, maken deze ballonvaart uniek in de wereld. Een once in a lifetime ervaring in het mooie Nederland, boven het Brabantse land.

Wanneer je aankomt bij het vertrekpunt in de regio Den Bosch, word je opgewacht met een heerlijk aperitief en een licht voorgerecht. Je krijgt de tijd om rustig van deze eerste smaaksensatie te genieten, terwijl de ballon gereed wordt gemaakt voor vertrek.

Eenmaal klaar om op te stijgen zul je een uniek restaurant aantreffen. Gedekte tafels en echt servies creëren een perfecte skydining ervaring. Terwijl je langzaam opstijgt ontvouwt zich het Brabantse landschap op z’n allermooist. De stilte en het uitzicht zijn adembenemend.

Een skydining ballonvaart duurt een stuk langer dan een reguliere ballonvaart. Zo heb je optimaal de tijd om te genieten van het uitzicht en het diner. De gerechten worden à la minute bereid door een meesterchef. Je zult versteld staan van de prachtig opgemaakte gerechten, terwijl om je heen de groene landerijen afgewisseld worden met kronkelende rivieren.

Ballonvaart Den Bosch

Maak vanaf Den Bosch een ballonvaart over Noord-Brabant

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog was Den Bosch een haast onneembare vesting. Het stond dan ook wel bekend als de ‘Moerasdraak’. Tijdens een ballonvaart zul je zien waarom. Den Bosch is rijk aan maar liefst vier rivieren die door een afwisselend groen landschap kronkelen. De Maas, De Dieze, De Dommel en de Aa zorgen voor een prachtig waterrijk landschap. Waar Spaanse soldaten vroeger vastliepen zijn nu rijke natuurgebieden ontstaan die vanaf boven een bijzondere aanblik bieden.

Het Bossche Broek en de Moerputten zijn van deze waterrijke gebieden. Bossen, bruggen en water vormen met elkaar een schilderachtig landschap. In de verte torent de Sint-Janskathedraal trots boven Den Bosch uit, zoals dat al eeuwen zo is.

Boven de groene landerijen laveren we tussen grote hoogte, waar het zicht soms wel kilometers ver reikt en zijn soms juist lager bij de grond, zodat de boerderijen en pittoreske dorpjes goed te zien zijn.

De wind bepaalt de route terwijl de Brabantse natuur, dorpen en steden zich aan de horizon tegen een ondergaande zon trots laten aanschouwen. Eindhoven, Tilburg en Breda wisselen industrie en historie af, terwijl in de verte de Efteling en mooie, typisch Brabantse dorpen als Oisterwijk en Vught te zien zijn.

Terwijl jij geniet van heerlijke gerechten op grote hoogte, zie je hoeveel het prachtige Noord-Brabant te bieden heeft. Het einde van deze onvergetelijke ervaring komt in zicht als de ballon zich langzaam richting de landingsplaats begeeft.

Met z’n tweeën of met een groep een ballonvaart vanaf Den Bosch maken

Vanaf het vertrekpunt zal de ballon, afhankelijk van de wind, zo’n 10 tot 30 kilometer afleggen alvorens bij de landingsplaats aan te komen. Na de landing wordt er champagne gedronken tijdens de traditionele champagnedoop en wordt een ruim vier uur durend avontuur afgesloten. Terwijl je tevreden huiswaarts keert is één ding zeker: dit vergeet je nooit meer.

Deze onvergetelijke ervaring kun je samen- of met een groep delen. Wil jij ook een ballonvaart vanaf Den Bosch boven Noord-Brabant maken? Kies dan voor een individuele ballonvlucht op onze geplande ballonvaarten of kies ervoor om een privé ballonvaart te reserveren.

Comments are closed.