You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

De meest spectaculaire ballonvaart boven Arnhem

Ballonvaart Arnhem

Als hoofdstad van Gelderland is Arnhem het ideale vertrekpunt voor een ballonvaart met CuliAir. Het stadse Arnhem steekt geweldig af bij de groene omgeving die Gelderland zo uniek maakt. De afwisseling van meer dan 20.000 hectare aan beschermde natuur, weilanden en natuurlijk de Rijn bieden een waanzinnig uitzicht.

En terwijl jij je ogen de kost geeft, geniet je ondertussen van een diner op sterrenniveau. Want een ballonvaart met CuliAir is veel meer dan alleen zweven over de mooiste Gelderse landschappen. Je bevindt je namelijk in een heuse skybar met voortreffelijke wijn en waar de meest heerlijke gerechten door een meesterkok aan boord worden bereid. Deze once in a lifetime ervaring maakt CuliAir de meest spectaculaire ballonvaart boven Arnhem.

Bijzonder uit eten Arnhem

Er staat je wat te wachten met een CuliAir ballonvaart boven Arnhem

Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring, want er staat je nogal iets te wachten. Het CuliAir ballonvaart team staat al op je te wachten in de regio Arnhem. Je voelt je direct welkom, want je wordt begroet met een overheerlijk aperitief en licht voorgerecht.

Wanneer we klaar voor vertrek zijn kan je aan boord komen van de luchtballon. Daar tref je een unieke plek aan. Een skybar, met gedekte tafels en echt servies. Je bevindt je niet zomaar in een luchtballon, maar in het hoogste restaurant ter wereld. De ballon stijgt langzaam naar grote hoogte, terwijl het uitzicht en de stilte adembenemend zijn. Onder het genot van een voortreffelijke wijn glijdt het Gelderse landschap rustig onder ons voorbij.

 

Maar liefst anderhalf uur geniet je van gerechten die à la minute bereid worden in de luchtballon, door één van de slechts twee vrouwelijke meesterkoks die Nederland rijk is. En terwijl je van exquise gerechten geniet, zul je versteld staan van de afwisseling van het landschap. Soms laag boven weidelanden, soms hoog boven de stad, met uitzichten die tot kilometers kunnen reiken.

Wat is er te zien tijdens een ballonvaart boven Arnhem?

Gelderland en de regio Arnhem zijn vanwege het veelzijdige en natuurrijke landschap erg geschikt voor een indrukwekkende ballonvaart. We varen met de wind mee, wat de route onvoorspelbaar en verrassend maakt. Zo kun je misschien de scheepvaart in de Rijn van boven aanschouwen terwijl je de rivier dwars door de stad Arnhem ziet slingeren.

Ballonvaren Gelderland

Van de Arnhemse Stadsblokkenwerf, waar boten af en aan varen, zweef je bijvoorbeeld richting de Posbank en de Ginkelse Heide. Waar in 1944 de geallieerde luchtlandingen plaatsvonden tijdens Operation Market Garden, bevinden zich nu schaapskooien met kuddes schapen. Het landschap is ook rijk aan nationale parken, zoals de Veluwezoom en de Hoge Veluwe. Aanschouw een waar kleurenpalet, van paarse heide, tot groene bossen, en gouden zandvlakten. Allemaal op een manier zoals je het nog nooit eerder zag: zwevend op grote hoogte, onderwijl genietend van de meest heerlijke gerechten.

Terwijl het oude Nijmegen bij een ondergaande zon in de verte mooier dan ooit oogt is het langzaam tijd om naar een landingsplaats te varen.

Een ballonvaart boven Arnhem is een ervaring om nooit te vergeten

De wind brengt ons op een locatie van 10 tot 30 kilometer van het vertrekpunt. Bij aankomst vindt er een traditionele champagnedoop plaats, een eeuwenoud ritueel dat we nog altijd in stand houden, om de behouden vaart te vieren. Na minstens vier uur te hebben genoten, van de ontvangst met aperitief op het weiland tot de landing met champagne, ben je een ervaring rijker. Een ervaring die je nooit meer vergeet. En wat is er mooier dan die ervaring te delen?

Wil je een ballonvaart maken boven Arnhem? Dan kun kiezen voor een individuele ballonvlucht op onze geplande ballonvaarten of je kunt een privé ballonvaart reserveren.

Comments are closed.