You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Een culinaire ballonvaart boven Amersfoort en omstreken, een magistrale ervaring

Ballonvaart Amersfoort

Ballonvaren is iets wat mensen fascineert, intrigeert en zelfs inspireert. Lekker eten, wanneer het in de juiste omstandigheden wordt bereid en voorgeschoteld, kan dat ook. Onze eigen SVH Meesterkok Angélique Schmeinck liet op een dag een ballon op. ‘Waarom niet gezellig tafelen op grote hoogte in een luchtballon?’ En zo ontstond een wereldwijd uniek concept en zelfs een compleet nieuw begrip: CuliAir Skydining!

De mooiste en smakelijkste ballonvaart van Nederland

Zelfs de fraaiste ansichtkaart van Nederland verbleekt na een epische ‘kijk je ogen uit’-ervaring vanuit een rieten mand in de wolken. En het best van al? Werkelijk alle zintuigen worden geprikkeld tijdens de gastronomische CuliAir ballonvaarten.

Geef niet alleen je ogen de kost, maar verwen ook je smaakpapillen met de exquise gerechten van lady-chef Angélique Schmeinck – een van de weinige vrouwelijke meesterchefs op onze aardbol, maar in haar vakgebied letterlijk op eenzame hoogte. Nou, gelukkig niet écht eenzaam, want in haar tot skydining restaurant omgebouwde luchtballonmand passen tot tien personen!

Wat het hele avontuur zo mogelijk nóg specialer maakt? Je moet het gezien hebben om het te geloven, want de exclusieve gerechten worden klaargemaakt met de hete lucht van de ballon zelf!

En voor zij die zich al eens afgevraagd hebben of er ook wijn is in de hemel, hebben we geweldig nieuws. Tijdens de culinaire ballonvaarten geniet je van sublieme wijnen en avontuurlijke wijn-spijscombinaties. Een onvergetelijke belevenis!

Ballonvaren Amersfoort

Go with the flow!

Dat vat de CuliAir ballonvaarten nog het beste samen. En dat maakt het precies zo avontuurlijk. Omdat je meevaart met de luchtstroom, is iedere ballonvaart anders en daarom uniek. Ken jij een restaurant waar de wind de precieze startlocatie, het decor én de eindbestemming bepaalt?

Eenmaal in de lucht ben je vertrokken voor een goddelijke reis van om en nabij anderhalf uur zweven op verschillende hoogtes. Dat is overigens langer dan een klassieke ballonvaart. De gerechten worden niet alleen à la minute klaargemaakt, maar je krijgt natuurlijk ook uitgebreid de tijd om er met volle teugen van te genieten.

CuliAir Skydining is zelfs een tikkeltje surrealistisch. Je stapt het heteluchtballonrestaurant binnen, laat je tussen 150 tot soms wel 2,5 kilometer hoogte meedrijven door de wind en na talrijke oohs en aahs, genieten en verwonderen, sta je afhankelijk van de windkracht tien tot dertig kilometer verder ergens in een weiland.

Amersfoort: het walhalla voor ballonvaarders

Vanwaar de wind ook waait, met routes boven Amersfoort, Den Dolder, Soest, De Bilt, Leusden, Woudenberg, Scherpenzeel en Zeist zijn er in de omgeving van de Keistad mogelijkheden te over voor een gevarieerde en onevenaarbare ballonvaart.

Het feeërieke Amersfoort

Amersfoort en omgeving zijn vanaf de begane grond al een lust voor het oog. Stel je deze fotogenieke stad en omliggende bezienswaardigheden dan eens voor vanuit de lucht? De charmante middeleeuwse stad met zijn pittoreske kanalen, oude stadsmuren en schilderachtige huizen is de geknipte startlocatie voor de CuliAir ballonvaarten. Geen wonder dat Amersfoort al jarenlang de favoriete startplaats is van talrijke doorgewinterde ballonvaarders.

Bijzonder uit eten Amersfoort

Het IJsselmeer vanuit de lucht

Is er iets leuker dan varen op het IJsselmeer? Ja, ballonvaren op 1.000 meter hoogte met uitzicht óp het mooiste meer van Nederland. En tussen de wolken zien de windmolens bij Lelystad er zo mogelijk nog indrukwekkender uit. Om de echte pracht en praal van Nederland te zien, is het voldoende om in de CuliAir luchtballon alleen maar je ogen te openen.

Fauna en flora

En voor sprookjesachtige fauna en flora moet je heus niet naar het buitenland vliegen. Stap in het enige heteluchtballonrestaurant ter wereld en laat je verbluffen door de paarse heidevelden en eeuwenoude bossen op de Veluwe.

Ballonvaren Veluwe

Misschien spot je wel een kudde Schotse hooglanders! En daarbeneden, meer in de richting van Barneveld en Veenendaal kronkelt ook nog de Nederrijn te midden van statige kastelen en sierlijke landgoederen. Het is moeilijk om niet lyrisch te worden van een ballonvaart boven de Utrechtse Heuvelrug!

De landing: de kers op de taart!

Wie aan de landing denkt, ziet de potten en pannen misschien al door de lucht vliegen. Niet gevreesd, het valt allemaal best wel mee. Meer nog: landen is al even spannend (ook al omdat je nooit op voorhand kunt bepalen waar je exact zult landen) als plezierig. En met het vooruitzicht van champagne en dessert op de eindbestemming kan het avontuur al helemaal niet meer stuk.

Culinaire ballonvaarten voor iedereen – ook voor jou!

Een CuliAir ballonvaart is zo boeiend als het klinkt. Deze bucketlist ervaring bij uitstek is toegankelijk voor iedereen, voor groepen groot en klein. Met alles erop en eraan, van start tot einde, goed voor vier uur intens genot!

Er zijn verschillende formules mogelijk:

Eerlijkheid gebiedt te zeggen: de enige bubbel waar je in het post-coronatijdperk vrijwillig nog urenlang zou willen inzitten, is in een luchtballon met je soulmate, familie, beste vrienden of tofste collega’s! Gewoon om het leven zelf te vieren. Om iemand die je dierbaar is te tonen dat liefde en geluk het enige zijn wat telt. Of om simpelweg te genieten van het mooiste en lekkerste wat Nederland te bieden heeft!

Comments are closed.