Luchtballon-CuliAir-Bas-Ballonvaarten
Luchtballon-CuliAir-Bas-Ballonvaarten

CULIAIR SKYDINING • DINEREN IN EEN LUCHTBALLON

CULIAIR ® LUCHTBALLON RESTAURANT | sinds 2003

Angélique Schmeinck, één van de twee vrouwelijke meesterkoks van Nederland heeft in 2003 een droom. Al varend in een heteluchtballon exquise gerechten bereiden, waarbij de luchtballon functioneert als een enorme heteluchtoven. Haar droom blijkt geen luchtkasteel. Mede mogelijk gemaakt door het enthousiasme en de ervaring van Adrie Spierenburg -in die tijd eigenaar van A3 Ballon- komt CuliAir van de grond.

Het begon als een wild idee dat al snel uit kristalliseerde tot een concreet plan de campagne. Nooit zomaar laten varen zo’n waanzinnig idee, want alles bleek mogelijk!

Is de warmte in de ballon dan heet genoeg om mee te koken?
Absoluut! Met een volume van 10.000 kubieke meter en met 45 meter hoogte fungeert de CuliAir luchtballon als een enorme heteluchtoven. De temperatuur in de luchtballon kan oplopen tot honderd graden, en dat betekent dat producten als zeebaars en landhoen op ‘lage’ temperatuur, langzaam kunnen garen. De ideale techniek om aroma’s te laten ontwikkelen en sappen in vis of vlees te behouden.

Het idee is even eenvoudig als spectaculair.
Via een katrolsysteem worden o.a. zeebaars, coquilles en landhoen in speciaal ontwikkelde stalen ovenmanden naar de nok van de ballon getransporteerd. Na het garen, worden de gerechten tijdens het ballonvaren naar beneden getakeld en krijgen ze ter plekke een ‘live cooking’ eindbereiding met knapperige groenten en een heerlijke saus. In de luchtballon zijn temperatuursensoren aangebracht die tijdens het varen zijn af te lezen in de keukenmand. Zo is exact te bepalen of de gerechten iets lager of hoger moet hangen voor een perfect resultaat. De gerechten worden stijlvol gepresenteerd en vanaf gedekte buitenboordtafels kunnen de gasten genieten van smaak en uitzicht.

Het spektakel in de lucht, de originele manier van bereiden en de totale beleving van culinair ballonvaren hebben inmiddels hun weg gevonden naar een gretig publiek. Luchtig opstijgen, dineren met topwijnen tussen hemel en aarde, eindeloos zweven… Is dit het ultieme genieten? Ja!

Een diner in het enige luchtballonrestaurant ter wereld is subliem om te geven, ultiem om te krijgen… Bestel de CuliAir cadeaubon

Bestel