You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Bijzonder uit eten

De ondergaande zon tegemoet, de bestemming onbekend, zwevend boven steden, meren, bossen en weilanden. Een topwijn in het glas en ondertussen genietend van een luxe diner, ter plekke met passie bereid door een meester-kok. Culinaire hoogstandjes op ongekende hoogte. Klinkt als een film? Deze spectaculaire ervaring is dichterbij dan je misschien zou denken.

Dineren op het allerhoogste niveau

Het Top Of The World Restaurant in Las Vegas, het restaurant in de top van de Ritz-Carlton wolkenkrabber in Hong Kong en het Asiate Restaurant in New York. Allemaal wereldberoemde restaurants vanwege de grote hoogte waarop het diner wordt geserveerd. Dineren in deze restaurants is bijzonder, want de hoogte kan oplopen tot wel meer dan 400 meter.

Maar stel je voor dat je nog veel hoger gaat, tot wel 2,5 kilometer de lucht in. Genieten van de mooiste smaakcombinaties, een culinaire beleving van het allerhoogste niveau op grote hoogte. In een restaurant dat duizelingwekkend prachtige uitzichten biedt. Het is mogelijk en je hoeft er niet voor naar Las Vegas, Hong Kong of New York. Het hoogste restaurant van de wereld, bevindt zich in Nederland en heet toepasselijk CuliAir.

CuliAir is een restaurant dat zich bevindt in een luchtballon. Terwijl de chef-kok live de prachtigste gerechten bereidt stijg je rustig tot een hoogte van waar de uitzichten al even uniek als spectaculair zijn.

Spectaculair uit eten

Het enige luchtballon-restaurant ter wereld

We mogen dan de lage landen worden genoemd, maar deze Hollandse primeur komt van een ongekende hoogte. Niet eerder werd een restaurant in een luchtballon gevestigd. Daarmee is het voor het eerst in de geschiedenis mogelijk om uit eten te gaan op hoogtes tot wel 2,5 kilometer.

De mand van de luchtballon is ingericht als restaurant. De tafels zijn prachtig gedekt met linnen servetten, echt glas en servies. En als klap op de vuurpijl is het restaurant zelfs voorzien van een echte skybar. Daar kan onder het genot van een glas wijn worden genoten van de mooiste uitzichten die Nederland te bieden heeft.

Spectaculair dineren in hete luchtballon

De luchtballon legt per diner tot wel zo’n 30 kilometer af en laveert gedurende die reis tussen verschillende hoogtes. Om dat te kunnen doen wordt de lucht in de luchtballon verwarmd. Die warmte wordt ook gebruikt om, met behulp van speciaal ontwikkelde stalen manden, de gerechten bovenin de ballon op een constante temperatuur van zo’n 90 graden te laten garen. Zo ontstaat een heteluchtoven die de ballon op de juiste hoogte houdt en onderwijl vis, vlees en gevogelte langzaam laat garen.

Een sterrendiner tussen hemel en aarde

Het voelt haast surrealistisch als zoveel zintuigen gelijktijdig worden geprikkeld. Terwijl je geniet van een onvoorstelbaar uitzicht, vult je neus zich met de geweldige kook aroma’s die vrijkomen. Want in de mand trakteert Angélique Schmeinck, één van de slechts twee vrouwelijke SVH meesterkoks van Nederland, je op haar culinaire kunsten. Een live-cooking sterrendiner terwijl je zweeft tussen hemel en aarde.

Bijzonder dineren met Angelique Schmeinck
Ontmoet meester chef kok Angélique Schmeinck.

Nadat de trossen los zijn en de ballon rustig naar een mooie hoogte is geklommen, is het eerst tijd voor een voortreffelijk glas wijn. Terwijl je geniet van het steeds veranderende landschap om je heen, bereidt de chef-kok live een kreeftcocktail. Na ongeveer een half uur zweven breekt een bijzonder moment aan, als de speciale draadmanden met zeebaars, lamsvlees en landhoen uit de ballon getakeld worden.

De gerechten worden stuk voor stuk gepresenteerd met heerlijke saus en garnituren. En terwijl je geniet van deze smaaksensatie zweeft de ballon de ondergaande zon tegemoet.

Hemels genieten tijdens een speciale gelegenheid

Een sterrendiner in een heus luchtballon-restaurant is een beleving die past bij een speciale gelegenheid, maar die ook elke gelegenheid speciaal kan maken. Skydining is een populaire manier om bijvoorbeeld jubileums, bedrijfsuitjes en verjaardagen te vieren.

Het moment dat de trossen gelost worden en de luchtballon opstijgt biedt de kans om rustig te wennen aan de hoogte en het veranderende landschap waar te nemen. De ondergaande zon en de stilte op grote hoogte bieden een uniek en romantisch decor waarbij je hemels kunt genieten. Terwijl de onbekende bestemming en de landing een spannende en grensverleggende belevenis bieden. De gehele beleving maakt elke gelegenheid speciaal.

Bijzonder uit eten in Nederland: een onvergetelijke ervaring en een verhaal om te vertellen

Het is ongetwijfeld één van de ervaringen die je nooit meer vergeet. Wanneer je, met de lekkerste wijnen en de heerlijkste gerechten, Nederland op grote hoogte van bovenaf hebt kunnen ervaren is dat een verhaal dat het verdient om verteld te worden.

Vanaf het moment dat de trossen los zijn, de ballon door de wolken zweeft en de zon je schijnend tegemoet komt ervaar je een grenzeloze vrijheid die je nergens anders kunt ervaren. In stilte genietend van een kreeftcocktail zie je het Hollandse landschap zich uitstrekken zover het oog kan zien. Dineren in een luchtballon biedt je een bijzondere ervaring die je nooit meer vergeet.