loading
close
Loading.. new window reload
UK | NL

MEESTERKOK | TASTE TO TASTE

Nederland telt slechts twee vrouwelijke SVH Meesterkoks en één daarvan is Angélique Schmeinck. Haar werkdomein beperkt zich allang niet meer tot de keuken: ze schrijft, presenteert, entertaint, onderzoekt, inspireert, adviseert... alles met en over smaak. Angélique houdt ervan om grenzen te verkennen en te verleggen, voor zichzelf en haar publiek. Dit deed ze jarenlang als bewaakster van een Michelinster, om zich nu vooral te richten tot lezers, luisteraars en luchtreizigers. Met haar CuliAir Luchtballon Restaurant is ze vooral bedenker van culinaire avonturen.

Met haar bedrijf Taste to Taste verzorgt Angélique 'culinair theater', waarin zij - met beide benen op de grond - haar publiek meeneemt op avontuur in de wereld van smaak. En geeft ze vanaf haar culinaire podium met een lach, eyeopener of aha-moment een andere kijk op creativiteit en innovatie. Zowel tijdens conferenties en symposia, als events en bedrijfspresentaties. In workshops en masterclasses. Van klein tot groot en van smaak tot smaak.

24 Kitchen - Television. Bij foodzender 24Kitchen presenteert Angélique de programma's 'The Taste of Cooking' en 'Impress your Friends'. In beide programma's neemt Angélique de kijker mee op smaakavontuur en laat zij zien hoe ze als meesterkok komt tot nieuwe smaakcombinaties.

Smaakvrienden. Als het om haar professie gaat, is Angélique een open boek. In plaats van culinaire geheimen te bewaren, wil ze niets liever dan deze delen. Het schrijven van kookboeken is haar uitlaatklep om kennis, inspiratie en ervaring over te dragen. Smaakvrienden Fruit is het zesde boek dat van Angélique’s hand is verschenen. Het is het vervolg op de bekroonde titel Smaakvrienden Groenten waarin zij haar unieke methode van culinair mindmappen introduceerde.

Nieuwe ideeën en inspiratie om haar sessies blijvend te laten sprankelen, doet Angélique op tijdens haar reizen om de wereld. Een wetenschappelijke basis voor haar innovatieve denken op culinair gebied ontwikkelde ze tijdens haar opleiding aan het Centrum Ontwikkeling Creatief Denken (COCD).


 

Reserveer Beleef