loading
close
Loading.. new window reload
UK | NL

Dubbel CuliAir genieten

Datum: 2015, 18 April

Niet één maar twee heteluchtballon restaurants vlogen begin april, met gezamenlijk 22 gasten aan boord, het voorjaar tegemoet.

CuliAir, van Meesterkok Angélique Schmeinck, is het enige heteluchtballon restaurant ter wereld. Speciaal voor grotere gezelschappen is een tweede luchtballon van BAS Ballonvaarten ingericht als heteluchtballon restaurant, waarin een zelfde katrollensysteem is aangebracht als in de speciale CuliAir luchtballon. Het restaurant maakt namelijk gebruik van de warmte hoog in de ballon om ingredienten als zeebaars en polderhoen te garen. Geen luchtballon, maar ook geen mand is hetzelfde, en ook de tweede ballon is voorzien van compleet op maat gemaakte attributen om van een ‘gewone’ mand en ballon een restaurant op hoogte te maken.

Zeldzaam mooie zonsondergang
De vlucht stond in het teken van het 25-jarige jubileum van Bizniz Confectie uit Andelst. Angélique Schmeink: “Elke CuliAir vlucht is feestelijk en bijzonder, maar zo vroeg in het voorjaar al een mooie tocht maken is extra speciaal. De avond had een zeldzaam mooie zonsondergang voor ons in petto als extra cadeau voor onze jubilerende gasten! Zelf geniet ik ook nog elke keer wanneer ik getuige mag zijn van zo’n prachtige zonsondergang terwijl ik lekker aan het kokkerellen ben voor onze gasten. En deze vlucht was al extra speciaal vanwege de tweede ballon. Een geweldige oplossing voor grotere groepen. We stijgen dicht bij elkaar op voor we elke een route varen. Na de landing komen de gasten weer bij elkaar om samen te genieten van het dessert, en napraten over het bijzonder avontuur. En ook dat is voor ons team elke keer weer een feestje. Met een grote of kleine groep, het blijft geweldig leuk om samen een ballonvaart ervaring te delen. ”

« Terug naar het Overzicht
Reserveer Beleef